top of page
Vyhledat

Říjen 2015

Aktualizováno: 12. 6. 2019

Poprvé jsme byli společně předvolány na Oddělení péče o rodinu a děti Praha 1 v říjnu 2015 v souvislosti se zadržením naší dcery Policií ČR z důvodu positivní zkoušky na alkohol (0,45promile) při oslavě jejích 15. narozenin.


V den incidentu jsme si dceru vyzvedli na oddělení Policie ČR.

Policie ČR nahlásila tuto skutečnost na Oddělení péče o rodinu a děti, Praha 1, kde svým trvalým bydlištěm patříme.

Oddělení péče o rodinu a děti oznámilo tuto skutečnost na ZŠ, kterou dcera navštěvovala.


Našim dětem jsme alkohol nikdy nepodávali, doma ho nekonzumujeme, nekouříme, s jinými omamnými látkami nemáme osobní zkušenost. Z důvodu rodinné anamnéze, kterou máme ovšem geneticky zatíženou diagnózou závislost, tuto problematiku nezlehčujeme.


Při jednání na Oddělení péče o rodinu a děti, kam jsem byla se svojí dcerou pozvána, jsem dorazila s dcerou a mým manželem, který o dceru od jejich dvou let řádně pečuje. Ani přes naše výslovné přání nám nebylo umožněno být při jednání společně s naší dcerou. Mimo jiné nám sociální pracovnice doporučovala fyzické tresty pro naši dceru a opakovaně upozorňovala, že přítomnost nevlastního otce je v rozporu s legislativou a je pouze její dobrou vůlí. Na náš dotaz, jak se slučuje s legislativou a důstojným zacházením doporučované fyzické tresty nám sdělila, že preventivní pohlavek může mít positivní dopad, pokud je proveden důstojně. Již v té době nás přístup šokoval, neviděli jsme jeho positivní přínos, ba právě naopak, nenabízel kromě represe jiná řešení, a vždyť právě násilí opět plodí násilí. Výstupem jednání byla žádost o osobní předložení pololetního vysvědčení za půl roku.

bottom of page