top of page
Vyhledat

...

Aktualizováno: 16. 2. 2021

Ivca dosáhla plnoletosti a dnešní príspevek je naším posledním príspevkem na tomto blogu.


7. prosince 2018 práve na svátek Svatého Mikuláše, zachránce nespravedlive obvinených, prišla odpoved od Ombudsmanky. Podle nás pouze dokresluje nastavení systému na pomoc potrebným v naší spolecnosti a pro nás je apelem na nezbytnost aktivní obcanské spolecnosti. Více ji komentovat nebudeme...


Závislost, i pres svoji spolecenskou negativní konotaci neni volbou, nýbrž náhražkou léku na zranení, a její prubeh a šance na uzdravení se odviji od nastaveni spolecnosti. Podobne jako je tomu u jinych diagnóz, kdy se lide setkávají se soucitem a podporou. Vyzrálost spolecnosti se nejlépe pozná na jejím prístupu k tem nejzranenejším a nejzranitelnejším.


Veríme, že subjektivním zverejnením našeho zivotního príbehu muzeme prispet ke zlepšení prístupu k lidem s touto diagnózou, jakož i dalšími psychiatrickými diagnózami a k priblížení teorie a praxe, jehož výsledkem bude partnerský, podporující a respektující prístupu, který je pro úspešnou prognózu zásadní.


Necht tento blog slouží tem, kterí chtejí slyšet a nechtejí se spokojit s "obvyklým" postupem, obzvlášt pokud se jedná o postup škodlivý.


Zde mužete najít zásadní vyjádrení státních orgánu týkající se naší stížnosti a vecí souvisejících:


Naše stížnost a doplnující materiály jsou soucástí predchozích príspevku.


Kontaktovat nás mužete na mailu ivka.antalova@gmail.com




bottom of page