top of page
Vyhledat

Březen 2018

Aktualizováno: 30. 4. 2018

Odeslali jsme podnět k přešetření stížnosti nadřízenému orgánu na Magistrát hlavního města Prahy a obdrželi jsme poštou vyjádření Magistrátu hlavního města Prahy o postoupení případu konkrétnímu pracovníkovi.

Proběhlo soudní řízení týkající se obvinění naší dcery pro provinění nadržování, kde Oddělení péče o rodinu a děti zastupovala vedoucí sociální pracovnice HV, na kterou jsme podávali stížnost. Nikdy předtím se soudních řízení týkajících se naší dcery osobně neúčastnila. Bohužel k rozhodnutí ve vymezeném čase nedošlo, neboť docházelo ze strany státní zástupkyně k protahování soudního řízení, k pokládání dotazů, které s případem nesouvisely (omlouvání absencí ve škole apod.) a k dalšímu ponižování, viktimizaci a dehonestaci naší dcery žádostmi o opakované podrobné popisování událostí. Naše dcera má ukončenou povinnou školní docházku, další vzdělávání je pouze jejím právem, nikoliv povinností.


Na toto soudní řízení byla předvolána opět pouze dcera, zákonná zástupkyně-matka nebyla oficiálně informována. Dceru doprovázel otčím, kterému nejdříve nechtěli umožnit přítomnost při soudním řízení, poté mu přece jenom bylo umožněno zůstat.


Probační a mediační služba doporučila naši dceři trest neudělit. Bohužel i jejich posudek byl ovlivněn působením HV, která po nich telefonicky požadovala doporučení alternativního trestu pro naši dceru. Požádali jsme PMS o vysvětlení posudku, zejména části týkající se hodnocení spolupráce s matkou, která nebyla nikdy oficiálně přizvána k jednání, stejně jako nikdy nebyl přizván ani otec ani otčím.


Soudní řízení bude pokračovat 11. května 2018 od 9.30hod u Obvodního soudu pro Prahu 1. O tomto soudním řízení byla již matka-zákonná zástupkyně oficiálně informována.


bottom of page